tiistai 13. lokakuuta 2015

Vierailu SatuSeikelässä

Tänään kävimme tutustumassa kummikohteeseemme. Aamulla kahdeksan aikaan aloin lämmittää hevosautoa. Kylmällä ilmalla sitä saa pitää käynnissä jonkin aikaa, jotta se lämpenee kunnolla. Autoon mahtuu kolme hevosta. Takana on iso lastaussilta, jota pitkin hevoset kävelevät autoon ja ne matkustavat siellä oikea kylki edellä eli sivuttain.

Amalia menee autoon mielellään, eihän sitä koskaan tiedä, mihin mukaviin seikkailuihin sillä mennään! Tänäänkin lähtö sujui oikein hyvin ja matka meni mukavasti. Lokakuinen aamu oli vielä kylmä ja usvainen, kun saavuimme perille. Menimme odottelemaan lapsia päiväkodin viereiselle tontille, jossa on asumaton talo ja mukava piha. Sieltä Amalia tähyili päiväkodin pihalle, jossa järjestäydyttiin ryhmittäin hevosretkelle.
 Amaliaa kiinnosti kovasti pihan ruoho. Koska lähdimme aikaisin ajelemaan, Amalia oli ollut aamun sisällä ja saanut vain kuivaa heinää. Normaalisti se pääsee noin 7 aikaan aamulla laitumelle yhdessä muiden hevosten kanssa. Niin kauan kuin on vähänkin vihreää ruohoa näkyvillä, hevoset syövät sitä mielellään.


 Kaikki päiväkodin ryhmät kävivät hoitajiensa kanssa tervehtimässä Amaliaa. Melkein kaikki lapset uskalsivat taputtaa sitä ja jotkut rohkenivat ottaa lapasenkin pois ja koskea, miltä harja ja karva tuntuvat.

Pihan omenapuiden alta löytyi vielä muutama omenakin, ne ovat Amalian suurta herkkua. Jotkut lapset tiesivät, että hevoset syövät myös porkkanoita. Niistäkin Amalia pitää kovasti. Kahden tunnin vierailu sujui oikein mukavasti, lapset olivat todella hienosti ja rauhallisesti hevosen läheisyydessä. Amaliakin käyttäytyi varsin hyvin, vihreä ruoho jaksoi kiinnostaa melkein loppuun asti. Hevosten tapa on vaeltaa ja syödä ruohoa, eli ne kuljeksivat paljon syödessään. Narun päässä syöminen on vähän kyllästyttävää ja vierailun lopulla se vaihtoikin paikkaa aika usein. Oli mukava käydä tapaamassa kummikohdetta. Näinköhän siellä on iltapäivällä heppaleikit mielessä, olisi kiva kuulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti