sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Hei, olen Amalia


Hei, olen Amalia. Viralliselta nimeltäni Raikulin Amalia. Olen syntynyt vuonna 2003 eli olen nyt 12 -vuotias. Rodultani olen suomenpienhevonen ja nimestä jo voi päätellä, että tamma. Olen syntynyt ja asun edelleen Maskun Pakaisilla ja laumaani ovat aina kuuluneet emäni, jota sanotaan Mammaksi ja ruuna Lohtu. Lisäksi laumaani on kuulunut monta täällä hoidossa ollutta hevosta, tällä hetkellä kolme tammaa Kerttu, Pipsu ja Vilma.

Suomenpienhevonen tarkoittaa sitä, että on ihan oikea suomenhevonen, joka on ponikokoinen eli säkäkorkeudeltaan 147 cm tai alle. Minun säkäni yltää 145 cm korkeuteen. Näytän kovasti isältäni Auran Aapelilta, joka oli saman korkuinen. Värini on punarautias ja otsatukan alta näkyy vähän tähden aihetta.

Olen nähnyt ja tehnyt kaikenlaisia asioita. Osaan kantaa ratsastajaa kauniisti selässäni ja vetää kärryjä perässäni. Olen ollut talutusratsastuksissa ja ajeluttanut lapsia ja aikuisia. Olen esiintynyt teatterissa Turussa ja Paimiossa. Töihin suhtaudun aina vakavasti ja asiallisesti, vaikka kotona saatankin olla aika temperamenttinen. Lasten kanssa olen ollut paljon tapahtumissa ja täällä kotona on 4H:n heppakerholaisia syksyisin ja keväisin. 

Omistajani ilmoitti minut Hippoliksen kummihevoskampanjaan. Hän haki kummikohdetta Maskusta ja SatuSeikelän päiväkoti oli minusta kiinnostunut. Tämän blogin avulla pidän yhteyttä päiväkotilapsiin, heidän vanhempiinsa ja päiväkodin henkilökuntaan. Minulle saa lähettää viestejä ja kysymyksiä hevosen elämästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti